Kiitos, Pilgrim!

Kuva: MissClaire.

Rakas Pilgrim,

Kiitos, kun olet pitänyt minusta niin hyvää huolta 18 vuotta! Tuntuu, että silittelin faxiin ensimmäistä tiedotetta kuin tyynyliinaa mankeliin vasta pieni hetki sitten. Se oli muistaakseni Janne Tulkin raketin lailla kohoavasta urasta kertova uutinen, ehkä Reijo Taipaleesta kerrottiin jotain siinä samalla. Muistojen hämäristä nousee otsikko: Mestari ja kisälli Merikarvian lavalla…ahh! Olin levy-yhtiötiedottaja, siis tärkeä ja kiinnostava ihminen! Mikä meriitti! Näillä tunteilla on menty eteenpäin ja kasvettukin kai – niistä kiitos!

Oi aikoja! Lukemattomia ihania, hauskoja, haastavia ja huikeita hankkeita, joita olen saanut kuvitella viestinnällä edistäneeni. Leffaprojektit, joista ensimmäinen, Rukajärven tie, tietenkin jättänyt syvimmän jäljen. Tunsin itseni niin pieneksi ja niin suureksi yhtä aikaa. Olen saanut istua kuvauksissa näkemässä läheltä näyttelijän työtä, ja keskustella ohjaajien ja tuottajien kanssa joskus hermoromahduksen partaalle vievistä vaiheista ennen lopputuloksen loksahdusta. Ikimuistoista, suuren kiitollisuuden tunteen aiheuttavaa aineistoa yhden ihmisen muistojen kammioissa.

Muistanpa muutaman terveyshankkeenkin, missä joskus mentiin rajojen yli rohkeasti: ääntä käytettiin ja sitä myös kuultiin. Arkuuden tämä ammatti on ottanut irti, liialla kaunopuheisuudella ei pärjää. Sitä paitsi puhuminen parantaa muitakin kuin vain meitä naisia. Sen olen saanut huomata ihan vastikään myös kalevalaisissa naisissa, joiden elämänasenne ja yhteismeininki on tehnyt ison vaikutuksen!

Kiintoisia ja uutta opettavia työmaita on tullut paljon Edelmanin ja omien kanaviemme kautta ulkomailta. Niistä on jäänyt monia hulvattoman hienoja kokemuksia eväiksi ja samalla on saatu opetella jättibrändien systematiikkaa kuluttajakokemuksen taustalla.

Viimeistä noin kuutta vuotta itselläni on sävyttänyt vastuullinen ja vastuullisuusviestintä; yritysten hyvintekeminen ja kuinka siitä kerrotaan kiinnostavasti, pönöttämättä – siis uskottavasti. Olen tästä saattanut sanasen mainitakin, mutta olen henkilökohtaisella matkalla kohti hyvien uutisten kulttuuria. En usko negatiivisuuteen, en ääripäihin ylimalkaan, vaan tasapainoon. Nyt, edelleen, kuulemme enimmäkseen ikävästä. Haluan kuulla kestävästä ja koska haluan siitä kuulla, on minun otettava lapiota käteen ja alettava kertoa siitä.

Vastuulliset viestijät -ryhmä LinkedIn:issä on opettanut minulle enemmän koko aihealueen edistymisestä kuin mikään oppikirja tai itseopiskelu minulle olisi koskaan voinut. Taputan itseäni olalle, että älysin perustaa ryhmän, sillä yksinäisen ihmisen yksittäistä tekemistä vastuullisuus ja siitä kertominen ei saa olla. Olkoon se tullut jäädäkseen ja kestäköön sittenkin, kun ajat taas ovat hiukan helpommat.

Konsulttina olen saanut päästä mukaan kestävästä kertomiseen ja olen mm. saanut nähdä vastuullista elintarviketuotantoa eri kulmista. On hyvä huomata, että vastuullisuuteen kiinnitetään yrityksissä paljon huomiota ja se on tullut jäädäkseen. Kiinteistöalan vuosiseminaarissa Aulangolla moderoin kautta aikain ensimmäisen vastuullisuuspaneelin, ja niin luulen vastuullisen johtamis- ja viestintätavan saapuvan toimialoille yksi kerrallaan – yhdessä käytävän keskustelun siivittämänä ja rohkaisemana.

Konsulttina pääsee aiheita lähelle, mutta ei aina sisälle kokonaan. Nyt tämän konsultin on aika siirtyä vastuullisuusviestinnän syventävien opintojen pariin. Kyseessä on vuoden mittainen projekti, joka vie minut siksi ajaksi syrjään Pilgrimin toiminnasta. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja käyn uusiin töihin käsiksi heti vuoden alusta.

Saa nähdä, mitä kaikkea uutta ja hienoa tuleva vuosi tuo tullessaan. Ainakin jo tapaamani ihmiset ja ilmapiiri rohkaisevat eläytymään täysillä. Ja onhan tuo projektin nimikin LUMO jo aika lupaava.

Eikun luottamuksen laskuvarjoa selkään ja sitten vaan hyppäämään. Uusi vuosi, täältä tullaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s